Därför LED downlights

Det finns många anledningar till att du bör använda led lampor i dina downlights istället för halogenlampor som du nu kommer att se.

Därför välja led downlights istället för halogen downlights

  • Mycket lägre elförbrukning. En halogenlampa förbrukar 8 – 9 gånger mer ström än vad en led lampa gör för att ge samma ljusstyrka och det gör stor skillnad när du har en hel drös med led downlights i taket. 8 – 9 led lampor förbrukar alltså inte mer än vad en enda halogenlampa gör.
  • Håller mycket längre. En halogenlampa håller i ungefär 2000 timmar medan en led lampa håller i 25 000 – 50 000 timmar, så även här sparar du mycket pengar på att använda led lampor. Du sparar även en massa tid och besvär eftersom du slipper byta ut dina led downlights hela tiden vilket du får göra när du använder dig av halogen downlights eftersom det handlar om så många lampor. Anledningen till att halogenlamporna har en så pass kort brinntid är att de alstrar mycket mer värme än vad halogenlampor gör.
  • Led downlights är säkrare. Eftersom halogen downlights blir mycket varma är de betydligt brandfarligare än led downlights. Därför bör du bara montera dessa downlights i ett tändskyddat material, se till att lamporna inte kommer i kontakt med något trä i innertaket och att lamporna omges av en skyddskåpa. Som du ser är det även betydligt krångligare att montera halogen downlights i jämförelse med led downlights som inte alls behöver monteras med en sådan försiktighet.
  • Miljövänligare. Lägre strömförbrukning och längre hållbarhetstid gör led downlights betydligt miljövänligare än downlights med halogen.

Nu kanske du förstår varför vi på leddownlights.se föredrar led downlights framför andra downlights.